pátek 28. listopadu 2014

Pastinákové nudle a vepřové se sezamem


Dneska trochu paleo

O tom co to je paleo a jak to vlastně ve stravování vypadá se rozepisovat nebudu. Kdyby náhodou jste chtěli vědět víc, můžete se kouknout třeba na paleo dobroty nebo na Veselé Borůvky.
Pastinákové nudle, jsem dělala stejně tak jak se dělají nudle mrkvové. Nejsložitější na celém tomto receptu je jen ten pastinák nastrouhat na jemné plátky. Což děláte škrabkou, takže to jde jedna dvě, jen toho musíte nastrouhat docela dost. Já měla na dvě porce tři větší pastináky, přibližně  300g.

DVĚ PORCE

Ingredience:
300g pastináku
300g vepřové karé na plátky (tedy dva plátky)
lžíci sezamových semínek
sůl
pepř
olivový olej

Maso nakrájíme na nudličky, zakápneme olejem, opepříme a osolíme a necháme chvilku "marinovat".
Pastinák očistíme, omyjeme a škrabkou si naděláme tenké "tagliatelle"., 
Na pánvi rozehřejeme větší množství oleje - přibližně 3 - 4 lžíce a opečeme pastinák. Jelikož je nastrouhaný na tak tenoučké plátky, nemusíme ho opékat dlouho. Za občasného míchání postačí 5 minut. Odstavíme z pánve a dochutíme solí.

Na té samé pánvi si můžeme připravit maso. Obecně platí, že čím víc je pánev rozehřátá, tím méně se maso přichytává. Takže masové nudličky opečeme pěkně zprudka. Čím dřív se maso zatáhne tím měkčí a šťavnatější zůstane, což je u karé žádoucí, jelikož to je dost libové maso a tudíž i dost suché.
Když se nám maso pěkně zatáhne, vysypeme na pánev sezamová semínka a přibližně minutku je s masem pražíme. Tou dobou by nám měli okraje masa zlátnout. To znamená, že máme hotovo!

Už jen naložit na talíř a nadlábnout se.


Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat