úterý 11. listopadu 2014

Bohovské zapečené těstoviny


Kdo si při představě zapečených těstovin vybaví tvrdé šunkafleky ze školní jídleny nebo naopak divnou nekonzistentní vazkou hmotu rozvařených těstovin, ten by si měl rozhodně nechat rozšířit obzory těmito, naprosto vybordelenými těstovinami.


Jsou tak jednoduché, že je zvládnete s jedním dítětem vyprávějícím příhody a druhým v náručí - vyzkoušeno v praxi. 
Nejnáročnější na nich je bešamel, ale u toho vlastně jen stojíte a mícháte do zblbnutí. Jestli teda hledáta večeři do 30minut, po které se bude oblizovat i Váš muž, tradá!


Uvařené těstoviny buď okamžitě vysypte na pekáč a nebo je prolijte studenou vodou, nebudou mít poté tendenci se "dovařit" tedy "rozvařit".

Výborná v nich bude i gouda nebo čedar

Bohovské zapečené těstoviny

500g  těstovin, uvařených podle návodu
50g másla
200g žampionů nakrájených na kousky
cibule
menší pórek
50g hladké mouky
500ml polotučného mléka
140g šunky nasekané na kousky
140g parmezanu
sůl a pepř

Nakrájené žampiony velmi krátce osmahni na čtvrtině másla a dej stranou.  Rozpusti zbytek másla a osmahni na něm na drobno nakrájenou cibulku. Až změkne, vysyp na ni mouku, zalij mlékem a míchej. Míchej, míchej míchej aby vznikla hladká omáčka. Poté za stáleho míchání vař na středním plameni dokud nezačne omáčka houstnout. Až bude skoro na kaši, vysypeš do ní šunku a část sýra, odstavíš a podle chuti osolíš a opepříš. Těstoviny se žampiony vysypeš do zapékací mísy, zaliješ bešamelem, promícháš. vršek zasypeš sýrem a pórkem, ta zelená část.
Peče se při 200°C 10 - 15 minut. 



Žádné komentáře:

Okomentovat