čtvrtek 8. ledna 2015

Hnědky



 Tento recept je parafrazou na Petrovy hnědolíny. A přesně jak Petr říká, cukrem šetřete, je to fakt super sladký.


Já jsem použila na ozdobu zakysanou smetanu, ale myslím, že se šlehačkou to bude stokrát lepší. Stejně tak jsou mnohem chutnější, když jsou ještě teplé.

Ingredience:

Jedna celá hořká čokoláda
8 - 12 lžic polohrubé mouky
1 vejce
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce másla

Postup je jednoduchý, Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem, Mezitím si smícháme mouku s cukrem a práškem do pečiva, přidáme čokoládovou směs, vajíčko, všechno pořádně promícháme, nandáme do formiček, případně do muffinových košíčků a pečeme při 180°C přibližně 30 minut. A tradá, efektní a výborný koláček k odpolední kávě je hotov.


Dobrou chuť!